Zijne majesteit ontluisterd

Als dier van de maand deze keer Symphysodon eaquifasciata. Een paar van zijn ondersoorten. Royal blue (Alenquer,) en groen. Prachtige wildvangdieren Ter vergelijking een van de talrijke kweekproducten uit Azie die onder allerlei fantasierijke namen in de handel opduiken. Het ware n.m.m. te wensen dat kwekers zich meer bewust werden van hun verantwoording voor de natuurlijke vormen ! Een aardig item voor een discussie lijkt me (reacties naar efma@wxs.nl.)
Drie prachtige discusvissen dus ter compensatie van het nieuwe type dat U voorige maand miste. Ik trouwens ook, door problemen met mijn scanner. Deze zijn trouwens nog niet helemaal opgelost. Daarna kom ik erop terug.

Discus spreekt tot de verbeelding van iedere aquariumliefhebber. Nog steeds. Maar ieder geeft op zijn eigen manier invulling aan dat beeld. Talrijk zijn de kleurvarianten uit Singapur en Taiwan, maar ook bij onze Oosterburen weten ze ervan mee te praten. Nederland en Belgie volgen.
Discus, waar je ook in de beginjaren een fors bedrag moest neertellen voor de fraaiste wildvangdieren is handelswaar geworden. Op de linkpagina heb ik een link opgenomen naar de site van de KITTI PHANA - ITTHI DISCUS FARM in Taiwan. Daar kan de echte liefhebber zich orienteren

Kijk en vergelijk:

.......Wildvang: Royal blue van Alenquer

 

 

 

 

 

 


Zoveelste nakweekgeneratie van selectieve kweek "Bengal stripe"

 

 
top