Deelnemer 3.
De laatste deelnemer van de Albino Zwaarddrager was de heer A.C. de Rijke. Hem herkende ik nog van een voorgaande districtskeuring en ook zijn aquarium. Toen behoorde zijn aquarium bij de beste van het district. En nu....?!! Ik wil natuurlijk niet op de uitslag vooruitlopen, maar de plaatjes laten zien dat hij een frisse en gezonde bak heeft. De blikvangers in het gezelschap zijn twee sleutelgatcichlides (Cleithracara maroni). Nog steeds is niet duidelijk of het nou wel of geen koppel is. Al die tijd geen eieren. Dus........ Maar zeker weet je het nooit. Een iets minder centraal geplaatste groep Cryptocorine wendtii groen zou het nog mooier maken en jammer dat de Amania niet helemaal tot onder in het blad zit.

Deelnemer 4.

Het aquarium van de heer B. Schaap. Het aquarium is "maar" 1,25 m lang, 40 cm hoog en even zo diep. Ook hij is betrekkelijk nieuw. Leuk eigenlijk die broodnodige nieuwe aanwas. En ook hier een aquariumliefhebber die laat zien kennis van zaken te hebben.
Een uitermate gezond plantenbestand. De compositie zou wat beter tot zijn recht komen met wat meer hoogteverschillen. Ook verlangen de planten iets meer ruimte om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Vooral de Althernathera reineckii zou, wat ruimer geplaatst ook beter tot zijn recht komen. Een uitgebalanceerd visbestand met opvallende fantoomzalmpjes

 

 

 

 

Deelnemer 4
scroll

 

 

 

 

 

 

 

 

top