Op zaterdag 1 juli was er keuring bij Het Waterleven in Helden
Ook een club waar ik als het ware kind aan huis ben. Ik keurde er in 1982 voor het eerst en daarna met regelmatige tussenpozen. Ik heb ze bezocht in tijden dat het een grote bloeiende vereniging was, ik was er in moeilijker tijden en ook nu de club wat kleiner is (Kleiner wel, maar bloeiend nog steeds) kom ik er geregeld en graag. Dat schept een band. Dus een gezellige keuring. Er was me tevoren gezegd dat er maar 4 deelnemers waren. Dus konden we wat later beginnen.
De eerste deelnemer, waar ik om ongeveer 1 uur arriveerde was de voorzitter:
Math Stultiens Wingerdstraat 62 Heythuysen 220 x 045 x 040 A2
Het aquarium van Math heb ik niet gefotografeerd. dat levert altijd moeilijkheden op met het licht. Dus alleen een paar plaatjes van zijn vissen En een sfeervolle vijver met waterval.

Een fijn en mooi dwergcichlidenaquarium, waarin de mentaliteit van de echte liefhebber terug te vinden is. Diverse vissen die hun laatste dagen mogen slijten, maar daarnaaststaat de volgende generatie klaar om het over te nemen. Prachtige Micrgeophagus altispinosa, Letacara maroni en Nannacara anomala. De bodem is wat gelijkmatig van structuur en het is jammer dat de drijfplanten zijn weggehaald. Zo mis je toch een stukje sfeer
T.M.G. Huys Westeringlaan 29 Maasbree 072 x 100 x 050 A1
Een aquarium in de hoek van de kamer, naast het raam. Op het aquarium een danseres vergezeld van een stier, die ons meteen in Spaanse sferen brengt.

Jaren terug fotografeerde ik nog eens zo'n zelfde diertje. Toen heel "toepasselijk" op een cichlidenbak. Leuke inrichting. Voor de terassen zijn kiezelstenen kunstig gestapeld. Ze moeten er al lang liggen want ze zijn donker bealgd. Jammer dat ze niet hier en daar in de inrichting terugkomen. Dat zou natuurlijker werken. Een gezond plantenbestand waarvan de mogelijkheden niet 100% worden benut. Tot slot nog even genieten van een parchtige tuin met waterloop. Ja...:een echte aquariaan heeft groene vingers.
M. Lodewijkx Mariaplein 46 Helden 085 x 055 x 130 C1

Het meest opvallende in dit terrarium is de van leisteen kunstig in elkaar gelijmde rotspartij met waterval. Door de leisteen horizontaal te gebruiken is een natuurlijk effect bereikt. Het advies was om die leisteen ook links in de wand op die manier nog eens terug te laten komen. Een Anolis heeft hier wat weinig ruimte zodat het samen houden met een vrouwtje niet tot de mogelijkheden behoort.
G.Terhaag. Beukenstraat 32 Tegelen 155 x 064 x 140 C1
Mooi terrarium. Drie soorten kikkers is misschien wat veel van het goede. Een soort omruilen voor een diertje met ander uiterlijk en andere leefgewoonten. De drainage zou wat verbeterd kunnen worden. Kies voor grovere planten en zorg voor "clusters" zodat er meer relief in de achterwand komt en het sterke punt beter wordt uitgebuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top