Op vrijdag 24 juni, als alles en ieder nog slaapt in de auto naar Hilversum. Daar woont de heer Fagel, secretaris van het District Midden Nederland. Hij zal me die dag verder begeleiden.
Er is geen beter vijverweer denkbaar. Een stralend zonnetje. Straks wel een beetje opletten dat de dia's niet te "hard" worden.

De eerste deelnemer, de heer Th. G.M.Hesp woont op Kruin 45 in Huizen. Hij is voorzitter van aquariumvereniging Aquarius te Huizen. Hij bezit een formele vijver. Daaronder verstaan we een vijver met strakke oevers en rechte hoeken. Het is een polyesthervijver in een L-vorm. Vanuit de woonkamer heb je er prachtig zicht op. En ook vanaf het terras kun je ervan genieten. Om het zicht niet te belemmeren is aan die zijde gekozen voor laagblijvende planten. Ook langs het tegelpad naar achteren geen hoog opgroeiende planten. Vooral de zeekool, je ziet hem op onderstaande dia, staat prima daar zo in de hoek. Van daaruit de terugloop van het filter dat daar prima gecamoufleerd staat.

Grofweg heeft de vijver een inhoud van 2800 liter en het diepste punt ligt ca 75 cm. Dat kan in strenge winters wel eens wat problemen geven. De levende have bestaat uit 5 goudwindes van zo'n 35 cm 6 goudvissenvan 10 cm en 10 elritsen. Een aantal kikkers hebben hun aanwezigheid al te kennen gegeven door bij mijn komst haastig weg te vluchten.

 

 

 

 

<< Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
top