De Questvijver. Zo wordt de vijver genoemd achter een bedrijf aan de Huizerstraatweg in Naarden. Verenigingsleden van Aquarius in Huizen hebben het onderhoud op zich genomen. Daar was wel het een en ander aan te doen maar nu begint er weer tekening in te komen. ..............................
Vanuit de entreehal heb je door een raam, van plafond tot vloer, een magistraal uitzicht opde vijver. Hartverwarmend is het contrast tussen natuur en strakke architectuur. In deze omgeving misstaat de hoog opspuitende fontein niet. Er is in de beplanting goed gewerkt met hoogteverschillen. Ook hier een folievijver. De mogelijkheden daarvan zijn praktisch onbeperkt.
De oevers zijn gemaakt met tuinturven. Die zuigen zich vol water en zijn zo een uitstekende voedingsbodem voor veenmos. Er ontwikkelen zich microbiotoopjes; geschikt voor o.a de gevlekte rietorchis, Dactylorhiza majalis en de moeraspirea, Filipendula vulgaris. Ook de cultivar van de knikkende sleutelbloem, Primula florindae, misstaat hier niet.

 

 

 

 

 

 

 

<< Terug

 

 

 

 

 
top