De laatste dag van de keuring, zaterdag 30 juni, is een druilerige dag. Bij Mevr. N. Schiltmans aan de Pimpernel 33 in Tiel moet ik zelfs van tijd tot tijd mijn werk onderbreken om het een beetje droog te houden. Het terrasmeubilair incluis de parasol staan mistroostig nutteloos te zijn.
De vijver zelf met een lengte van 4, een breedte van 3 en een diepte van 1.25 m, is vooral vanaf het terras, moeilijk te zien, vanwege de hoogopgeschoten planten op de rand. 20 goudvissen, 6 sluierstaarten, 5 ruisvoorns en een zeelt vormen de bevolking waar het de vissen betreft. Ook De grote kamsalamander en waarschijnlijk de alpenwatersalamander vormen het amphibische leven

Mevrouw Schiltmans is een echte liefhebber van planten. Zo deelt zij mijn liefde voor Malva's. Maar behalve diverse soorten hiervanis er een enorme diversiteit van planten cultivars en uit de natuur afkomstig in de tuin en rond de vijver. Niet altijd even goed geordend. Maar ook dat heeft zo zijn charme. Een Malvastek wisselt van eigenaar en siert nu mijn achtertuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Terug

 

 
top