P. Benne, Ridderkerk. Afmetingen 160 X 50 X 50. Speciaalaquarium met red-turquoise discusvissen. Een heel natuurlijke indruk maakt de combinatie van kienhout met de Back-to-nature achterwand. Fraaie goed uitgegroeide discusvissen. Natuurlijk blijft de vraag wat we
aanmoeten met kruisingsproducten in een aquarium waarin geprobeerd wordt de natuur na te bootsen. De discusvissen trekken zich van dat soort overwegingen weinig aan. Wie de totaalopname, het onderste plaatje goed bekijkt ziet, hoe twee van de dieren samen eensgezind een legsel verdedigen; eel natuurlijk !. Het legsel zit op een kienhoutwortel, die links, vertikaal door het aquarium is aangebracht. 6 exemplaren is voor dieren die in de natuur in grote groepen met een sociale structuur leven misschien een beetje weinig.
In zo'n natuurlike groep komen ook diverse formaten en leeftijden voor; dus is binnenkort een wat natuurlijker groep te zien. Selecteer en houd de drie/vier beste exemplaren over. Overbevolking kan worden tegengegaan, door ook van de volwassendieren een tweetal af te staan. Natuurlijk ontbreken de kardinaaltjes, neonlichtjes in de schemering, niet. De schemering zou door gebruik van wat meer en wat forser decoratiemateriaal aan intimiteit winnen. Meer drijfgroen zou daaraan ook een bijdrage leveren. Daarnaast nog een drie- viertal soorten meer. Dat geeft aan dat de iodee van een vissengezelschap lang doorwerkt.

 

 
top