Evolutie en Ontwikkeling
in de Cichlidenwereld.


De belangstelling voor het houden van cichliden is de laatste jaren alleen maar toegenomen.Als een kwart eeuw terug cichliden alleen gehouden werden door een enkele gespecialiseerde liefhebber en verder werden beschouwd als lastposten in de plantenbak,dan is daar toch wel een flinke verandering in gekomen. Talrijke gespecialiseerd liefhebbers, die zich verenigd hebben in de N.V.C. (Zie ook de links ) houden zich bezig met het bestuderen van deze gevarieerde en soortenrijke visfamilie

...........................Malawiaquarium van de heer J. Hecker lid van A.V. Keizer-Lotus te echt
De ontwikkeling van de laatste 25 jaar worden voor de pauze belicht. De cichliden van het eerste uur worden in beeld gebracht. Daarnaast kan men volgen hoe het denken over cichliden gestalte kreeg in de speciaal voor cichliden ingerichte aquaria. Mede hierdoor krijgt de liefhebber een uitstekende kijk op hoe een cichliden-biotoop-aquarium gecreëerd kan worden, welke materialen kunnen worden gebruikt en welke materialen bij de verschillende soorten cichliden passen.

Na de pauze worden een aantal inzichten in en de evolutie van een aantal cichliden uit de oost-afrikaans riftmeren behandeld. Daarbij komen uiteraard een groot aanta cichliden kleurrijk in beeld. Cichliden uit het open water, de brandingszone, voedselspecialisten, slakkenhuisbewoners, veervinnigen, enz. Spreker besteedt aandacht aan de selectiecriteria die deze vissen maakten tot wat ze zijn. Daarbij komen natuurlijk verzorgingseisen uitgebreid aan de orde.

Een interessante en leerzame avond, speciaal voor de cichlidenfan. Er komen echter zoveel zaken over gedrag van cichliden en inrichting van hun aquaria in voor, dat iedereen er wel wat van zijn gading tussen zal vinden. Temeer ook, omdat inrichtingsprincipes ook in andere aquaria toepasbaar zijn.


 


...... Neolamprologus brichardi "daffodil"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ..................Detail uit dat aquarium

  home top bestel