Zaterdag 2 augustus stond gepland voor de keuring bij Aqua-Pal-Ter in Posterholt.
Het werd een heerlijke hobby-dag met oude bekenden. Er waren vier deelnemers: dat geeft de tijd om wat uitgebreider aandacht aan een en ander te besteden.

1 .J. Bogie; Isabellastraat 14 Echt. Gezelschapsaquarium 160 X 055 X 055.
Jan weet altijd een prachtige compositie neer te zetten. Blikvanger is een groep van 9 prachtige Rasbora caudimacculata, rode knipstaarten. Samen met een groep van Hyphessobrycon pyrhonotus bewonen zij de middelste waterlagen. Een goede groep Corydoras aeneus huist op de bodem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de afbeelding is te zien dat er bij de inrichting rekening mee is gehouden. Zo'n open plaats hoeft geen afbreuk te doen aan de compositie, wanneer zij qua vorm en plaats is ingepast. Ook scharrelen er een stuk of vier Otticynclus arnoldii in rond. Leuke diertjes. Steeds in de weer en op zoek naar algjes. Maar helemaal hebben ze dat duiveltje niet weten af te schrikken.Jammer dat de poothoutjes (Nannobrycon eques )een beetje in de verdrukking dreigen te raken. Met een grote boog loopt een bed Lobelia cardinalis om een fraai gevormd stukje kienhout heen naar de achterwand, suggereert zo een lange weg, die diepte aangeeft. Jammer dat de aandachttrekkende Echinodorus niet een beetje meer kleur heeft. Maar al met al een prachtig aquarium

 

 
top