2: F. Teeuwen, Mgr. Nolensstraat 19 Posterholt.
Gezelschapsaquarium:165 X 065 X 050 cm
Frans Teeuwen is een heel bescheiden aquariumliefhebber. Geen man van veel of grote woorden. Maar wel een man die veel van planten weet. Hij is een trouwe bezoeker van de WAP- bijeenkomsten. en elke keer als ik bij een keuring zijn bak te zien krijg, heeft hij wel iets bijzonders. Enige jaren terug verzorgde hij met succes, als een van de eersten in ons land, Nymphea x daubenyana. Het bijzondere deze keer, schuilt in de ontwikkeling en de gezondheid van de planten. Frans heeft de neiging ze een beetje te compact te planten. Hij kan maar moeilijk een deel van het vele goede materiaal dat hij heeft ongebruikt laten
Een school van 12 prima uitgegroeide concozalmen trekt zijn spoor door de bak. De filamenten van de staartvin zijn nog niet helemaal uitgegroeid. Het zijn nog heel jonge dieren. Ze strijden om aandacht met de 12 bloedvlektetra's. De oppervakte is het domein van 12 Aplocheilus lineatus. En maar liefst 21 Corydoras panda zorgen voor leven op de bodem. Natuurlijk is ook hier met hun aanwezigheid rekening gehouden door een open (voeder)plaats.
Voordat ik weg kan wordt ik nog even meegetroond naar het plantenparadijs. Met eenvoudige middelen wordt er de zomer door gekweekt. Nu het koude seizoen gaat aanbreken, wordt alles opgeruimd. "Jammer, dat er zich geen liefhebbers melden",verzucht Frans, die moeite heeft de planten weg te gooien. En de leden van Aqua- Pal-Ter heeft hij natuurlijk al lang van het nodige voorzien. Aan het slot van deze gezellige dag tussen oude bekenden werd ook nog advies uitgebracht aan iemand die een aquarium voor Amerikaans dwergcichliden aan het opbouwen was. De moeite waard. Voor een keurmeester is dat misschien wel het dankbaarste onderdeel van zijn "metier"


 
top