>>>>>>>>>>>>HET ECODROME IN ZWOLLE

Het ecodrome voorziet kennelijk in een behoefte en voldoet daarmee automatisch aan de verwachtingen. Veel aquariumverenigingen hebben voor hun jaarlijkse clubuitstap de weg erheen al gevonden. En juist wie eenindruk wil krijgen van wat de Amazone te bieden heeft is hier op de goede plaats.
Wat valt te verwachten:
In een grote piramidevormige kas, het Biorama, staat "het grootste zoetwater-biotoopaqurium van Europa" aldus de directeur van Ecodrome, de heer Theo Kemperman. Het heeft de afmetingen 10 X 5 m en het is 2 meter hoog. Daarin zijn vijftien meter oever van de Rio Negro nagebootst. Een glooiende oever en een onderspoelde oever en verder alle soorten die daaar tussenin liggen. Het fungeert als middelpunt van een tropisch amazonelandschap, met lianen en exotische bloemen en veel bekende kamerplanten uit Amazonie afkomstig. Het wordt bevolkt door ca 9000 vissen. Varierende van kardinaaltjes tot discusvissen. Misschien wat veel, zelfs voor deze grote watermassa. Maar volgens Nanne de Vos, van Nature Biotoop, de club die borg staat voor ontwerp en het grootste deel van de uitvoering, moet zich dat volgens de wetten van de natuur regelen en stabiliseren. Vogels en vlinders en pijlgifkikkers completeren het beeld. Zo zal mettertijd een ecosysteem moeten ontstaan dat zichzelf grotendeels in stand houdt.


Rechtsboven een overzicht van het aquarium met daaromheen de technische installatie, die in het aquarium een perfect "Rio Negro-klimaat" moet garanderen.
Bij mijn laatste bezoek bleek duidelijk dat het grote Amazone-aquarium zich aan het stabiliseren is. Elk lid uit de grote groep der zoetwatervissen had er zijn juiste stek (niche noemen de biologen dat) gevonden. Gebieden met sterke stroming en stromingsluwe gebieden, voor elke specialiteit in de vissenwereld is er wel een plaatsje.

Niewe attractie:
De nieuwe attractie heeft Piranha's als thema. Alles wat er over deze roofdzuchtige vissen bekend is valt hier te beleven Maar weinig mensen weten dat er ook zuiver planteneters in deze grote familie te vinden zijn. Dit alles en nog veel meer ziet en beleeft U in ECODROME

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Een uitstapje naar het Ecodrome is zeker de moeite waard, omdat er naast Rio Negro nog tal van andere leuke dingen te beleven zijn.

Bezoekadres:
Ecodrome Willemsvaart 19 Zwolle
Open: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
4 tot 11 jaar fl. 13,50 vanaf 12 jaar 16,00

Op vertoon van de N.B.A.T.-lidkaart een fikse korting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
top