C. Wortel; Tuindersstraat 32 IJmuiden. Het fraai vormgegeven aquarium, geheel in stijl van het overige meubilair en 100% "Marke eigenbau". Goed gekozen groepen die over het algemeen wel
een aantal exemplaren meer mogen bevatten, Een aantal is nog niet aan het eind van hun groei. Een enkele plantensoort meer - de keurwijzer hanteert de vuistregel van een soort per 10 cm voorruit- geeft de mogelijkheid voor een uitgekiender compositie. Met wat doorkijkjes en iets meer hoogteverschillen ontstaat dan nog meer dieptewerking.

No 11: Laat ik nou in IJmuiden, op de Orionweg 246, met de heer H. Dankers een provinciegenoot treffen. Lang terug is hij van Tilburg naar het Noorden geëmigreerd. Hij is er intussen wel geworteld maar de Tilburgse tongval verlies je niet zo een-twee-drie.
Een heel aardig aquarium. De slanke pootjes maken het heel fraaie meubel iets minder compact. Met een enkel visje meer zouden de groepen echte scholen genoemd mogen worden. En met een beetje geduld worden ze allemaal volwassen Ze zijn althans nog volop in de groei. Ook de planten kunnen iets royaler en malser.
Het wateroppervlak ligt tot tegen de stabilisatistrips, die daardoor in het zicht komen. Dat is niet mooi. Een breder hoeklijst kan dat verhelpen.
Natuurlijk is er ook hier aandacht voor de tehniek en dat maakt een keurmeester "nederig".

R.Kiek
H.Schniedewind

J.Smalburg
E.Kooij


A.V.Velzen
C.d.Pauw


W.Udo
J.Klaassen


C.Wortel
H.Dankers


T.v.d.Vlugt
C.Warmerdam
H.d.Bruyne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
top